Nieuws

De prijs van ons eten kan alleen zo laag zijn als de prijs voor de natuur hoog is. En boeren kunnen dat niet in hun eentje oplossen.

Vrijwel alle problemen die de landbouw nu genereert, verdwijnen als sneeuw voor de zon als boeren de natuur meer haar gang laten gaan. De meeste boeren zouden dat wel willen, maar het gebeurt bijna nooit. Ze zitten nu in de klem van grote bedrijven, stelt milieuwetenschapper Jan Willem Erisman. En de overheid kan het voortouw nemen om dat te veranderen. Lees hier het hele artikel van journalist Thomas Oudman op de website van de Correspondent. Beeld: Henk Wildschut.

07-09-2020, Thomas Oudman, Decorrespondent.nl

Rotterdammers kunnen boer én natuur redden met meer streekproducten in hun mandje.

Een stukje boerenkaas uit Schipluiden, krootjes uit de Hoeksche Waard en tomaten uit de kas in Pijnacker. Dit zijn allemaal streekproducten die nu op grote schaal worden geproduceerd en via een lange omweg in de supermarkt terechtkomen. Dat het anders kan én moet, willen boeren en boswachters in onze regio gaan bewijzen. Met het project Rotterdam de boer op! willen ze ervoor zorgen dat Rotterdammers meer lokale producten in hun winkelmandje kunnen gaan stoppen. Lees hier het hele artikel.

18-02-2021, Rijnmond.nl

Dat de voedselketen sterker, eerlijker en duurzamer moet worden, daar is iedereen het over eens. Maar hoe?

De coronacrisis legt de zwakheden van het voedselsysteem bloot: hier moet eten worden vernietigd, daar dreigt honger. De keten zou veel korter moeten om voedsel eerlijk te kunnen verdelen. Lees hier het hele artikel van Mark Schenkel en Carlijne Vos op de website van de Volkskrant. Beeld: Sadak Souici.

08-05-2020, Mark Schenkel en Carlijne Vos, Volkskrant.nl

Contact

Initiatiefnemer Maarten Bouten, E: maarten@rechtstreex.nl, T: 0615887510
Projectleider Esther Audier, E: estheraudier@gmail.com, T: 0681497977

Dichterbij Duurzaam Voedselpioniers wordt gefinancierd door de Kortste Weg van de Natuur & Milieufederatie Zuid-Holland.