Onderzoek

Onderzoek & Verdieping

Om het impact framework inhoudelijk en methodisch te verdiepen én meer inzicht te krijgen in de behoeften van de doelgroep die ermee wil werken, zoeken we graag de samenwerking op met studenten en docenten van diverse hogescholen, universiteiten en andere onderzoeksinstellingen.

Op dit moment werken we o.a. samen met studenten van de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool en van de opleiding International Food and Agribusiness aan de HAS Hogeschool.

Interesse in een samenwerking op het gebied van onderzoek naar en ontwikkeling van het impact framework?

Jelle Wolfert, student Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool "Duurzaamheid is voor mij een middel om de aarde, en daarmee ook uiteindelijk ons, vitaal te houden. Met duurzaamheid wil ik mijzelf én de mensen om mij heen bewust maken van onze voedingskeuzes en de impact daarvan."

Tessa Slats, student Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool "Ik zie duurzaamheid als een goede, gezonde aarde doorgeven aan de generatie na ons. Zelf eet ik bijvoorbeeld vegetarisch en kijk ik goed naar waar producten vandaan komen."

Sofie van Korlaar, student Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool "Duurzaamheid voor mij is bewust stilstaan bij de keuzes die je maakt, de acties die je uitvoert en de prioriteiten die je stelt. Ik wil over 20 jaar nog steeds kunnen genieten van prachtige regenwouden en kleurrijke onderwaterwerelden waar ik zo verliefd op kan zijn."

Joep Machielse, student Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool "Duurzaamheid betekent voor mij dat je rekening houdt met de komende generatie en dus verder durft te kijken dan alleen jezelf. Het betekent voor mij kritisch durven kijken naar jezelf en mens, milieu en de economie in evenwicht houden zodat we de aarde niet uitputten."

Merel Bol, student Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool "Duurzaamheid betekent voor mij: ervoor zorgen dat de ecologische voetafdruk van de mens zo klein mogelijk wordt. Zodat mens en aarde in evenwicht blijven en toekomstige generaties mensen, dieren en planten veilig kunnen voortbestaan."

Suze van der Velde, student International Food & Agribusiness aan de HAS Hogeschool "Onder duurzaamheid versta ik dat we de gezondheid van onze aarde meenemen in de keuzes die we maken en niet meer gebruiken dan we nodig hebben. In de praktijk betekent dat voor mij persoonlijk kritisch zijn op de producten die ik koop en van het milieu een prioriteit maken."

Studenten van de Haagse Hogeschool deden kwalitatief onderzoek op de markt van Rotterdam (Blaak) om consumenten te bevragen over hun kennis over duurzaamheid en de manier waarop dat een rol speelt bij hun boodschappen doen.

Onze samenwerkingspartners

Contact

Initiatiefnemer Maarten Bouten, E: maarten@rechtstreex.nl, T: 0615887510
Projectleider Esther Audier, E: estheraudier@gmail.com, T: 0681497977

Dichterbij Duurzaam Voedselpioniers wordt gefinancierd door de Kortste Weg van de Natuur & Milieufederatie Zuid-Holland.